Categorieën
Recente ontwikkelingen

Wilgentenen planten

Eind december waren we begonnen met de zwarte elzen te planten en nu zijn de wilgentenen aan de beurt. Vandaag zijn we met z’n drietjes en twee vrijwilligers. De mouwen worden opgestroopt want tjonge jonge dat is nog niet zo’n simpel karweitje. Zorgen dat je met een grondboor een gat in de grond maakt van één meter diep, is in de Zeeuwse klei die ons land rijk is, makkelijker gezegd dan gedaan. Wilgentenen houden van natte voetjes dus graven maar. Met zweet op het voorhoofd, af en toe ergens een gefrustreerde kreet hebben we toch een hele rij kunnen aanplanten. De wilgentenen zullen rond een groot gedeelte van ons land geplant gaan worden omdat ook zij onderdeel zijn van een brede windhaag. De windhagen zullen er straks voor zorgen dat de aanplant die echt voor productie gaat zorgen goed kan groeien en bloeien omdat ze de nodige luwte, zon en schaduw zullen ervaren. Kortom weer een productieve middag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *