Categorie├źn
Recente ontwikkelingen

Voorbereidingen plantseizoen

Binnenkort starten we weer met planten! Jullie hebben al een tijdje niks van ons vernomen maar achter de schermen is er in de afgelopen maanden hard gewerkt. Zo is het ontwerp voor het inspiratiebos klaar en kunnen we dus dit plantseizoen gaan aanplanten. Zijn we ons eerste plantgoed bij de kweker gaan halen en hebben we nog meer bestellingen voor plantgoed uitstaan. Daarnaast zijn we heel druk bezig geweest met allerlei subsidies aan te vragen. We hebben ze ingediend en nu hopen dat ze ook toegekend worden. Ook zijn we met geïnteresseerden en mogelijke samenwerkingspartners in gesprek over hoe we van elkaars diensten gebruik kunnen maken. Erg leuk en spannend allemaal.

Op het land zijn we ook aan de slag gegaan met de voorbereidingen zodat we straks weer samen met vrijwilligers kunnen gaan planten. Deze winter willen we het inspiratiebos gaan aanplanten. Dat is ongeveer 1,3 ha groot en wordt het publiektoegankelijke deel. Omdat het gras heel hoog stond moesten we echt aan de bak met een ruwterreinmaaier. Op deze manier konden we meteen zien hoe ons ontwerp er in het echt gaat uit zien. Terwijl we bezig waren kwamen we er achter dan een aantal boompjes uit de windhaag verplaats moesten worden. En dat alles wat we afgelopen winter aan windhagen hebben geplant heel goed is aangeslagen. Gelukkig hadden we een paar zonnige dagen maar ook in regen en wind zijn we bezig geweest. In de agenda op de site kan je zien wanneer we plantdagen hebben gepland. Als je mee wilt helpen dan horen we dat graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *