Wat we doen

2020 is een jaar dat niemand zal vergeten, op allerlei gebied. Het is een transitiejaar waarin we aan het denken zijn gezet. Ook wij hebben dit gedaan en zijn samen een ontzettend gaaf project gestart; een voedselbos! Dit is voor ons dé manier om bij te dragen aan een mooiere wereld.

Het bos wordt een inspiratieplek voor collega akkerbouwers, scholieren, agro-professionals, leidinggevenden uit het bedrijfsleven, overheden, toeristen, bewoners, buren en alle anderen die willen bijdragen aan een betere wereld.

We schrijven heel bewust ‘wordt een inspiratieplek’ omdat we nog maar net van start zijn gegaan. Sinds oktober hebben wij de beschikking gekregen over 14,3 ha grond. Op dit moment is de locatie een schoon vel papier ofwel een kaal stuk akkerland. Een voedselbos heeft tussen de 5 en 7 jaar nodig om te groeien en voldoende oogst te kunnen leveren. Wij zijn nu dus vooral bezig met het regelen van vergunningen, aanplant en maken van teelt- en businessplannen. Toch willen we jullie meenemen op onze reis door een ‘sneakpeak’ in de toekomst te geven.

Wat is onze stip op de horizon?

  1. Continue oogsten met grote productvariëteit.

Meer dan 750 verschillende soorten bomen, planten en paddenstoelen zorgen voor een zeer gevarieerde productie, waardoor er het grootste deel van het jaar kan worden geoogst. Dit zorgt voor een continu aanbod van eerlijk, seizoensgebonden voedsel van goede kwaliteit en grote diversiteit.

  1. Eerlijke producten

Naast direct te gebruiken voedsel, levert het bos ook grondstoffen en inspiratie voor onze producten die worden ontwikkeld door Conny in haar eigen laboratorium. Zij ontwikkelt o.a. heerlijke siropen, jam,  kruidenmengsels en etherische oliën. Allemaal zonder kunstmatige toevoegingen!

  1. Educatie

Voor professionals uit het bedrijfsleven en overheden geven we rondleidingen en workshops rondom het onderwerp Voedselbos. Het doel is om deze vorm van landbouw breder onder de aandacht te krijgen, het aantal bossen uit te breiden en van elkaar te leren.

Om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan voedselbosbouw als duurzame landbouwmethode, stellen we een deel van het bos open voor publiek in de breedste zin. Dus toeristen, bewoners, gezinnen en schoolklassen zijn van harte welkom! Door middel van bijvoorbeeld interactieve presentaties, rondleidingen en speurtochten, maken ze op een leuke manier kennis met ons en hopen wij hen te inspireren.

  1. Beleving

Beleving is een prima manier om sociale banden te versterken en ergens iets van op te steken. Dat blijft vaak nog beter hangen ook! Denk daarbij aan combinaties van workshops en lessen met bijvoorbeeld plukdagen en bos gerelateerde activiteiten voor groepen zoals kookworkshops of thema tochten. Leuk en leerzaam!

  1. Coaching en businesstraining

De uitdagingen waarvoor bedrijven en overheden zich gesteld zien worden steeds onzekerder, complexer en uitdagender. De manier waarop organisaties worden geleid moet radicaal om die uitdagingen het hoofd te bieden. Dit vraagt veel van de mensen die op strategisch niveau opereren. Omdat duurzaamheid de komende decennia een steeds belangrijker thema is binnen iedere branche,  bieden onze certificeerde coaches individuele programma’s aan voor directieleden en kader van overheden en bedrijfsleven. Heeft u interesse in de mogelijkheden? Neem dan contact op met Anniek Risseeuw, anniek@beheerlyckheid.nl