Wat heerlijk! Afgelopen donderdag konden we de eerste pompoenen oogsten uit ons voedselbos. Deze hadden we aangeplant op het talud waardoor we ook daar biodiversiteit kunnen creëren. Het is zo tof dat op de grond die we hadden afgegraven om onze prachtige kreek te realiseren we ook met succes kunnen aanplanten en er heerlijkheden voor terug krijgen. We hebben onder andere heerlijke muskaat pompoenen. En ja wat kan je anders als je die van het land hebt? Verkopen natuurlijk maar ook zelf gebruiken zodat je iets heerlijks op tafel kan zetten.

Het is altijd even een werkje met een verse pompoen maar als je eenmaal door het ‘zware’ werk heen bent dan kan je in onze optiek los gaan. Je kan overigens op het internet genoeg trucjes vinden om pompoenen vrij makkelijk te schillen. We hebben van deze pompoen volledig benut. We hebben van het vruchtvlees een heerlijke pompoen curry met kikkererwten gemaakt én een heerlijk pompoenkokosroomsoep. De pompoenpitten hebben we even gekookt en daarna geroosterd in de oven met wat olijfolie en chilikruiden. Heerlijk als bite bij de soep.

Dus direct van het land op ons bord. Hoe korte keten wil je hebben. En natuurlijk voor de mensen die een moestuin hebben weten precies hoe het voelt en smaakt als het helemaal uit jouw eigen handen komt. Naast dat het lekker en gezond is geeft het ook ongelofelijk veel voldoening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *