Over ons voedselbos

Sinds oktober 2020 hebben wij de beschikking gekregen over 14,3 ha grond, een perceel dat op dat moment vol staat met Engels Raaigraas. Op dit moment is er al veel veranderd. Het inspiratiebos voor het grootste gedeelte aangeplant en staan de windhagen over het hele perceel. 

Wat we willen laten zien met ons voedselbos zijn onder andere de twee onderstaande punten.

Meer dan 500+ verschillende soorten bomen, planten, struiken en paddenstoelen zorgen voor een zeer gevarieerde productie, waardoor er het grootste deel van het jaar kan worden geoogst. Dit zorgt voor een continu aanbod van eerlijk, seizoensgebonden voedsel van goede kwaliteit en grote diversiteit.

Naast direct te gebruiken voedsel, levert het bos ook grondstoffen en inspiratie voor onze producten. Hierbij kan je denken aan o.a. heerlijke siropen, jam en kruidenmengsels. Allemaal zonder kunstmatige toevoegingen! Deze zullen in de toekomst beschikbaar zijn.

We willen onze positieve bijdrage aan de wereld zo groot mogelijk maken. Onze manier daarvoor is  het aantal voedselbossen te helpen uitbreiden door grondeigenaren te enthousiasmeren, kennis te delen en samenwerkingsverbanden aan te gaan. ‘Zien is geloven’, dus ons eigen bos stellen we open voor zoveel mogelijk mensen als bron van inspiratie en uitnodiging tot actie. 

Daarnaast kan er nog veel meer in ons voedselbos en dat kan je lezen bij ‘wat kan je allemaal met én bij ons doen’.