Een dagje met de klas

Gisteren hadden we de brugklas van de vrije school uit Rotterdam op bezoek. We keken er echt naar uit. De klas is op kamp en ze wilden graag meehelpen in ons voedselbos. Gelukkig is er altijd wel wat te doen waardoor we niet lang hoefden na te denken. Om 10 uur kwamen er 17 kinderen en 4 begeleiders ons land opgelopen. Nog een beetje argwanend en afwachtend keken ze rond. “Dit ziet er nog niet echt uit al een bos he mevrouw” zei er eentje. En dat klopt natuurlijk want we zijn nog steeds veel aan het aanplanten. Echter gedurende de dag, met een rondleiding, helpen hut te bouwen en proeven werden ze nieuwsgieriger. ‘Hoe werkt dat dan?’ ‘Hoe verdien je dan je geld?’ ‘Doen jullie dit allemaal zelf?’ tot wat ‘Wat is het warm en ‘Gaan we zo eten?’ Allemaal vragen die voorbij kwamen.

Er werd smakelijk gegeten van de soep met gekke (on)kruiden van het land, het zelfgemaakte brood waar onze Zeeuwse keukenmix inzit rijkelijk besmeerd met verschillende kruidenboters of jam. En om de dorst te lessen de heerlijke siropen die je water net wat lekkerder maken. Natuurlijk alles met producten van het land. Onze kleine tractor Sunshine was ook zeer geliefd, lekker met z’n allen op de kar of onder het motorkapje kijken. Is toch net wat anders zo’n klein ding van ruim 40 jaar oud.

Met andere woorden het waren heerlijke uren waarbij we de volgende generatie wat hebben kunnen leren en hopelijk een beetje hebben kunnen inspireren. Dank kids en begeleiders voor jullie enthousiasme en plezier!