Pop 3 leader subsidie

Op 19 juli j.l kregen wij te horen dat we de pop3 leader subsidie toegezegd hadden gekregen. Daar zijn wij super blij mee. Het geeft ons voedselbos dat stuk extra waardoor wij een prachtig inspiratiebos kunnen ontwikkelen. Waarbij we toegankelijk zijn voor het publiek. Waar je al je zintuigen de kost kan gaan geven. De full-experience als het gaat over wat je nu eigenlijk allemaal kan eten. Hoe het er uit ziet, hoe het voelt, wat je proeft en ruikt maar ook het geritsel van de planten, struiken en bomen die je hoort. Daarnaast organiseren we sessies waarin we educatief bezig zijn. Delen van kennis is het doel aan een ieder die daar geïnteresseerd in is én op allerlei niveaus.

Dit alles wordt dus mogelijk gemaakt door de Pop 3 leader, een subsidie van het Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Daarin zit ook cofinanciering. Deze bijdrage is gegeven door zowel de Provincie Zeeland, de Gemeente Schouwen-Duiveland als het Waterschap Scheldestromen. Daar zijn wij bijzonder dankbaar voor en trots op. Met name omdat alle drie de grote lokale overheidsinstanties ons voedselbos als een zinvol en waardevol project zien, voor zowel het klimaat als de maatschappij.

Wij waren al begonnen met de aanplant echter nu kunnen we verder gaan in het inspiratiebos met het neerzetten van een toilet en een paar kleine opstallen waardoor we open kunnen gaan voor het publiek en sessies kunnen gaan organiseren. Wij hebben er zin in!