Wat is er in de afgelopen maanden ontzettend veel regen gevallen. Een klimaat dingetje en tegelijkertijd zegt het land zelf  ook veel. Het heeft nog steeds tijd nodig om te herstellen van alles wat er ooit in is gebracht.

Toch hadden wij afgelopen maandag goede hoop dat we een aantal bomen en struiken konden gaan planten. We hebben in onze ‘kamers’ op verschillende manieren de grond bewerkt en hoopten dat we op een gespit stuk aan de slag konden. Samen met een enthousiaste vrijwilligster stonden we er klaar voor. 

Maar ohohoh, wat was het ontzettend nat. Niet zoals op de foto want dan is het wel duidelijk waar je niet moet zijn. Dit was meer een soort van verrassing.

Onze laarzen sopten en gingen steeds wat dieper de grond in en al snel stonden we een soort van vast wat voor hilarische taferelen zorgde. De conclusie was dan ook snel getrokken, dit is niet het moment was om te gaan planten. Helaas want we willen zo graag en hebben ook plantgoed die de grond in moet.

Er zijn nu al een aantal dagen (weken) van geweest en ondertussen tikt de tijd vrolijk verder. Op je handen zitten en wachten tot de zon gaat schijnen en het droger wordt is niet altijd even makkelijk. 

Dat is ons persoonlijke proces, het moeten aanzien en wachten en hoe we daar samen mee omgaan. Gelukkig kunnen wij hier goed over praten en is bij ons het glas altijd half vol. Zijn er altijd nog andere mogelijkheden en kansen. 

Ondertussen hopen we een aantal droge dagen zodat het water kan wegzakken in de grond en wij de natuur weer wat kunnen terug gaan geven. Heb je trouwens interesse om mee te helpen met planten houd dan onze agenda in de gaten.

Laat ze zon maar komen en wat droge dagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *