Vorige week maandag hadden wij de opening van ons voedselbos Beheerlyckheid. We zijn als sinds 2020 bezig met het aanplanten van struiken, bomen, windhagen etc. In 2021 kregen wij een subsidie toegekend van de PopLeader voor plattelandsontwikkeling waardoor we in 2022 een kantoortje, opslag en toilet konden plaatsen en elektriciteit konden aanleggen. We hadden afgelopen seizoen nog meer plantgoed willen aanplanten echter door de vele regenval was dit niet mogelijk. Desondanks wilden we wel graag een officiële opening gaan verzorgen.

Dit wilden we al sinds 2021 en het werd de hoogste tijd. Je kan namelijk altijd wel een reden vinden om iets nog niet te doen. We wilden namelijk eerst wachten tot we nog meer geplant zouden hebben of het al aangeplante groter zou zijn. We betrapten onszelf erop dat we wilden wachten tot het ‘perfect’ was, perfect om een officiële opening te doen. Echter, natuur is natuur en weersomstandigheden bepalen ook zichzelf. Dus geen excuses meer, we gingen gewoon een opening plannen. En dat werd 19 juni jl.

We hebben iedereen uitgenodigd die ons een warm hart toedraagt, een bijdrage heeft geleverd en/of op een andere waardevolle manier betrokken is bij ons voedselbos. En als ‘kers op de boom’, de Burgemeester, dhr. van der Hoek, wilde graag ons voedselbos openen.

We hebben heerlijke vegan catering geregeld van de Groene Peper en Out of the Box games was er ook. Zij hebben voor ons een geweldig voedselbosspel gemaakt. Dus onder het genot van een heerlijk drankje en hapje geserveerd, door onze jongens en hun vriendinnen, konden onze genodigden genieten van ons voedselbos in aanleg en alles er omheen. Daarbij werd alles gefilmd en vastgelegd door filmmaker Tim Hessels.

Tussen het hoge gras, want dat was aardig gegroeid door het heerlijke weer van de afgelopen tijd, konden mensen vanaf de openplek onze aanplant ontdekken en met elkaar netwerken.

Het was een heerlijke middag die voor ons zeer geslaagd was. Het is genieten om de plek, waar je zo ontzettend trots op bent, waar je veel (hand)werk in steekt, te delen met mensen die je een warm hart toedragen en geïnspireerd raken door wat je doet.

Wij zijn dankbaar voor een ieder die is geweest, die ons helpen met hun kennis en mogelijkheden.

En om het nog een keer te beleven en voor diegene die wel wilden komen maar door omstandigheden er toch niet bij konden zijn, is hier nog een leuk fimpje van de middag. https://www.dropbox.com/s/23oy36990dm67ln/Opening%20Beheerlyckheid%202023%20V2.mp4?dl=0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *